Hva mener vi når vi snakker om bærekraft


Vi i Event.no mener bærekraft er mere enn fargerike pins og vage løfter. Slik jobber vi for å gjøre arrangementene så bra som mulig – både for deg og jordkloden.

Noen vil kanskje mene at ordet «bærekraft» har mistet tyngden sin, der det blir brukt i tide og utide. Det kan vi forstå. De aller fleste bedrifter – oss inkludert – har i dag utviklet en «bærekraftstrategi». 

Og det er en bra ting – så lenge den blir omsatt i praksis.

Servering, transport, avfallshåndtering, oppvarming og markedsmateriell, er bare noe av det vi hver dag er innom, når vi planlegger alt fra små sommerfester til store konferanser. 

Hver for seg er alle disse punktene gjenstand for små grønne valg. Zoomer du ut, blir det klart at innen eventbransjen, er det totalt sett enormt mye å hente. 


Slik bidrar vi
For oss handler bærekraft om å ta bevisste valg som er bra for bedriften din – og for jordkloden. Etter at vi ble Miljøfyrtårnsertifisert våren 2021, begynte vi målrettet og systematisk å tenke bærekraft i alt vi driver med. 

FN har definert 17 bærekraftsmål som, for å si det enkelt, skal gjøre verden til et litt bedre sted. Det ønsker vi selvsagt å være med på. 

Vi har derfor trålet bærekraftsmålene med sine delmål, og funnet ut hvilke vi aktivt kan jobbe videre med:


Bærekraftsmål 8 – anstendig arbeid og økonomisk vekst

Vi i Event elsker jobben vår, og er derfor helt enige i påstanden om at en god jobb er den beste veien til et godt liv. 

Dessverre er det mange som av ulike årsaker strever med å få seg en jobb. Vi er stolte av å være en bedrift som hjelper mennesker tilbake i arbeidslivet. 

Det skal vi fortsette med. Fra og med august 2022 skal hele 20 prosent av alle vi leier inn til å jobbe på våre arrangementer, være fra utsatte grupper.

I tillegg jobber vi tett med Sisters in Business, og hver gang vi kjøper produkter av dem, bidrar vi til å holde innvandrerkvinner i sysselsetting. Les mere om vårt gode samarbeid her

Bærekraftsmål 12 – ansvarlig forbruk og produksjon

En av de virkelige store utfordringene her i verden, er at det kastes for mye. Derfor tar vi bærekraftsmål 12 på det største alvor. 

For å redusere mengden papir som produseres med vår logo på, har vi de siste årene lest oss opp på datamaskiner, mobiltelefoner, kode og apper. Vi er så heldige å ha vår egen digitale in-house utvikler. Marcus har vært gull verdt i denne prosessen.

Alt internt, som reiseregninger, regnskap og signeringsoppgaver har blitt digitaliserte.

Vi har også – og dette er vi ekstra fornøyde med – utviklet en app som gjør at alle deltakere på våre konferanser får all informasjon de trenger raskt, effektivt og fullstendig papirløst. Apper har også blitt utviklet for teambuilding aktiviteter, og for å skape engasjement og interaktivt.


I tillegg kan vi selvsagt arrangere fullverdige digitale konferanser, som får deg til å aldri ville gå tilbake til Zoom igjen.


Finn ut mer om digitale arrangementer

Det er dessverre ikke til å komme unna at det blir en del avfall etter et større arrangement. I tillegg blir det ofte både mat og materiell blir til overs når gjestene har dratt videre. 

For å hindre matsvinn, er vi stadig på søken etter organisasjoner rundt om i landet, som sørger for at maten kommer andre til gode – og vi sørger selv for at alt materiell som ikke kan gjenbrukes, gis bort eller selges videre, blir kildesortert. Dette gjelder alt fra eventdekor til kontorutsyr.

For å begrense fysiske gaver i forbindelse med premieutdeling på teambuilding aktiviteter, har vi inngått et samarbeid med Gi Gaven Videre. Her kan du lese mere om dette herlige samarbeidet og Gi Seieren Videre.


Bærekraftsmål 13 – stoppe klimaendringene

Å stoppe klimaendringene er ikke gjort i en håndvending. Tvert imot krever det at alle gjør det de kan gjøre. For vår del har det ført til at vi har tatt en gjennomgang av hele virksomheten vår. Rett og slett tørket støv av lupen, og gransket alt vi gjør og tilbyr – for å komme fram til konkrete tiltak.

For å holde oss selv ansvarlige, har vi jobbet mye med å gå igjennom hele syklusen til et event, og konkretisert hvor man kan gjøre små eller store grep, som er mere klimavennlige.  Som en del av vårt samarbeid med Miljøfyrtårn, benytter vi oss av en grønn sjekkliste, tilpasset alle større arrangementer. Basert på denne har vi utviklet vår helt egen grønne sjekkliste, som brukes så ofte som mulig.

Det er få ting som gjør oss gladere enn å se folk møtes, lære og mestre ting sammen. Men så vet vi jo at reising, og spesielt flytrafikk, står for en ubehagelig stor mengde utslipp. Derfor har vi også endret måten vi arrangerer store konferanser på, slik at det skal bli enda enklere å delta digitalt – samtidig som gjestene fortsatt skal føle at de får noe igjen for å være med.

Bærekraftsmål 17 – samarbeid for å nå målene

Selv om vi har energi og entusiasme nok for 100, er vi opptatt av å samarbeide med andre for å nå bærekraftsmålene våre. Dette med hele tiden å være på jakt etter ny samarbeidspartenere og skape relasjoner med bedrifter og organisasjoner som er opptatte av å nå FNs bærekraftsmål, synes vi er en inspirerende og lærerik måte å jobbe på. Vi tenker derfor nøye gjennom hvem vi leier inn og samarbeider med.

Det gjør oss feks kjempestolte å kunne levere iskrem fra Sandwich Brothers, dele ut gavekort fra Gi Gaven Videre, og kjøpe produkter fra våre skredderkolleger i Sisters in Business.

I tillegg til alle disse fantastiske aktørene, samarbeider vi tett med Corporate Good, som har vært og er en viktig inspirasjonskilde for oss. 

Den grønne veien videre
Å jobbe med bærekraft er både stort og tidvis abstrakt. Kravene som gjelder i dag – både fra myndigheter, kunder og oss selv – er kanskje ikke de samme som gjelder i morgen. Nettopp derfor er det utrolig verdifullt for oss at vi har kunder og samarbeidspartnere som stiller krav.

Sammen skal vi jobbe oss inn i framtiden og konkretisere det abstrakte. Vi skal så godt det lar seg gjøre implementere nye tiltak som gjør firmaarrangementer, jubileer, konferanser og turer- til opplevelser du og din bedrift fortsatt kan nyte med god samvittighet.

Har du innspill til hvordan vi kan jobbe enda bedre med bærekraft? 

Tips vår bærekraftansvarlig, Ingvild Christina Delbæk på [email protected] eller på mobil 907 01 943

Aktuelt

Skal vi ta en kaffe?

Kick off, jubileum, konferanse, møte, digitalt arrangement, studioproduksjon, firmaarrangement, firmatur, julebord eller sommerfest. Uansett hva du ønsker å arrangere vil en prat med oss være det beste stedet å begynne.

Ta kontakt, så tar vi en kaffe og en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe akkurat deg.